Укр.
Eng.
    
Навчально-науковий інститут
атомної та теплової енергетики
Національний технічний університет України
"Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського"
Телефон деканату:

В НН ІАТЕ відбулася зустріч з делегацією Інституту загальної енергетики Національної академії наук України (ІЗЕ НАНУ)

14:40, 05-10-2023

04 жовтня 2023 р в НН ІАТЕ відбулася зустріч з делегацією Інституту загальної енергетики Національної академії наук України (ІЗЕ НАНУ) на чолі з директором Бабаком  Віталієм Павловичем (Член-кореспондент НАН України, професор, доктор технічних наук). Делегація ІЗЕ НАНУ ознайомилася з науковою діяльністю, що проводиться в НН ІАТЕ. Гості відвідали наукові лабораторії та центри НН ІАТЕ:

  • Науково-дослідну лабораторію кібер-енергетичних систем.
  • Науково-дослідну (експериментальну) лабораторію процесів в енергетичному обладнанні. Зокрема, відділ де створюються під керівництвом с.н.с. Б.М. Рассамакіна наносупутники серії "PolyITAN" та відділ де під керівництвом Д.т.н., проф. В.Г. Ріферта розробляються технології і апарати отримання чистої води з рідких відходів у замкнутих системах життєзабезпечення, що застосовується для регенерації стічних вод системи життєдіяльності в космічних місіях.
  • Навчально-науковий центр надійності та безпеки АЕС.
  • Центр з підтримки ядерної захищеності.
  • Науково-дослідну лабораторію кібер-енергетичних систем.
  • Науково-навчальну лабораторію, де під керівництвом д.т.н., проф. В.А.Волощука проводяться наукові дослідження з розроблення та реалізації методів, методик і засобів створення цифрових двійників енергетичного устаткування шляхом об'єднання в єдину систему обладнання, засобів моделювання, програмного забезпечення та автоматизації процесів керування